Sessions TFCD

Què és una sessió TFCD?

TFCD (Time for CD) és la denominació originària en què es pretenia definir l’intercanvi, en què el fotògraf realitzava la sessió, i “pagava” a la model amb les imatges en un CD.

TFCD és un sistema d’intercanvi entre fotògrafs, models, maquilladores i estilistes. Totes les parts es posen d’acord per fer una sessió fotogràfica. Una sessió que per la seva essència és completament gratuïta per a tots els integrants. Gratuïta perquè ningú paga amb diners però tots acaben obtenint un gran benefici.

Aquestes sessions fotogràfiques d’intercanvi són molt productives. Tots aconsegueixen ampliar el seu dossier amb una mínima inversió (Es pot realitzar una excel·lent sessió en exteriors amb una mínima inversió en maquillatge, vestuari / attrezzo i equip).

El fotògraf posa els seus coneixements, el seu temps, l’equip fotogràfic, la tasca del processat posterior i les còpies pertinents.

La model posa la seva presència, el seu temps, l’estilisme, el maquillatge, la perruqueria i el millor dels seus somriures.
Com veieu, no són fotos “gratis”, són fotos que es paguen amb un treball conjunt on tots surten guanyant.

les sessions TFCD

Aquestes sessions fotogràfiques són la millor opció per començar en el món de la fotografia, la moda o com a maquilladors, estilistes, etc.

Aquests intercanvis avui en dia estan molt popularitzats, ja que són una bona manera perquè el fotògraf novell adquireixi experiència i les models i maquilladores puguin mostrar el seu treball. El problema sorgeix quan apareixen persones que confonen intercanvi amb “tot gratis”. És el moment en què ens trobem amb fotògrafs que pretenen fer una sessió per després vendre-la, noies que només volen un book gratis o estilistes que pretenen fer la sessió per fer-se un catàleg. És per això que cal informar-se abans per no endur-se sorpreses desagradables.

Com evitem malentesos? Posant-ho tot per escrit i signat, recorrent a contractes. És l’única manera d’evitar problemes que després poden sorgir, més quan en una sessió participen moltes persones.

En aquest contracte hauria d’aparèixer els noms i DNI de tots els integrants, l’ús que farà cada integrant de les fotografies realitzades i la quantitat de fotos que es proporcionarà a la resta de l’equip.

Un punt molt important a tenir en compte és el dels models menors d’edat. Els menors, legalment, no poden signar contractes. Has d’assegurar-te que el menor vingui acompanyat del seu pare / mare / tutor perquè sigui aquest el que signi el contracte i estigui present durant la sessió.

Vols una sessió TFCD? Escriu-me!!