Aquesta és una revisió en profunditat de la Canon 80Duna rèflex digital de gamma mitjana llançada el 2016 i destinada als fotògrafs que desitgen una càmera més avançada que una Canon de nivell bàsic. He estat provant la Canon 80D àmpliament durant els últims mesos, i la conclusió és clara: és una càmera molt sòlida, fins i tot ara el 2019. El valor actual de la càmera és d’uns 1000 € Que és menys que altres càmeres dirigides de la mateixa categoria. També és una excel·lent opció de segona càmera per als fotògrafs avançats que fan servir càmeres Canon. No obstant això, la 80D també té algunes qüestions importants a assenyalar, com podràs veure en aquesta revisió.

Càmera Canon EOS 80D + Sigma 17-50
Càmera Canon EOS 80D + Sigma 17-50
Visió general i especificacions

La Canon 80D es troba a la part mitjana – alta de les càmeres per aficionats avançats de Canon. Té un sensor aps-c de 1.6x, de la mateixa mida que el de les càmeres de la sèrie 7D de Canon.
La 80D és la successora de la Canon 70D, afegint un sensor més nou i capacitats d’enfocament automàtic més avançades. Un sensor de 24 megapíxels amb un rendiment ISO millorat. La 80D també té un sistema d’enfocament automàtic de 45 punts, tots els quals són de tipus creuat, una millora significativa per als fotògrafs que necessiten una cobertura d’enfocament automàtic més àmplia i una millor capacitat per temes de la pista.

La Canon 80D és una càmera molt bona, i és una de les millors opcions de la gamma de Canon. No obstant això, el rendiment de l’autofocus i la qualitat d’imatge a ISO alts, pot dissuadir alguns fotògrafs.

Si vols una càmera Canon a bon preu amb importants controls manuals, aquesta podria ser la càmera que busques. Aquestes són algunes de les especificacions clau de la 80D.

Característiques de la càmera
Funció de la càmera Canon 80D
Resolució de sensors 24 megapíxels
Tipus de sensor CMOS
Mida del sensor 22,5 × 15 mm
Mida del sensor de píxels 3.7µ
Filtre de pas baix
Reducció de la polsera del sensor
Mida de la imatge 6000 x 4000 píxels
Processador d’imatges DIGIC 6
Tipus de visor Pentaprisme
Cobertura del visor 100%
Ampliació del visor 0,95 ×
Flash incorporat Sí, amb el mode de comandament del flash
Suports d’emmagatzematge 1x SD
Velocitat de tret continu 7 FPS
Mida del buffer (RAW) 25
Velocitat màxima d’obturació 1/8000 a 30 seg
Durabilitat de l’obturador 100.000 cicles
Sensor de mesurament de l’exposició RGB + IR de 7560 píxels
Base ISO ISO 100
Sensibilitat ISO nativa ISO 100-6400
Impulsada sensibilitat ISO Fins a ISO 25.600
Punts de focus 45 punts, tot tipus creuat
En detecció de fase de sensors
Detecció de parpelleig
Resolució màxima de vídeo 1920 × 1080 fins a 60 fps
Mida LCD LCD de 3 “de diagonal
Resolució LCD 1.040.000 punts
LCD inclinable
Pantalla tàctil LCD
GPS integrat No
Bluetooth integrat No
Wi-Fi / NFC integrat
Bateria Bateria de ions de liti LP-E6N
Vida de la bateria 960 trets (CIPA)
Cos segellat del temps
Versió USB 2.0 Micro-B
Pes (només cos) 730g
Pàgina oficial veure aquí la pàgina oficial
Preu

Aquestes especificacions poden semblar una mica baixes actualment, però es combinen perfectament per formar una càmera que segueix sent versàtil fins i tot al mercat tecnològic d’avui dia. Els 7 fotogrames per segon segueixen sent molt respectables per a una càmera rèflex digital.

La durada de la bateria de la Canon 80D també és excel·lent, amb 960 fotos per càrrega.
No obstant això, també tinc la sensació que Canon està amagant part de la seva tecnologia per la futura successora de la 80D, com ara el Bluetooth incorporat i el vídeo 4K. La 80D també té una única ranura per targeta de memòria, que és una cosa que rebutjarà a un cert segment de fotògrafs.
No obstant això, la 80D fa el que ha de fer, i aconsegueix fotos de gran qualitat.

Càmera Canon EOS 80D + Sigma 17-50

Maneig i ergonomia

En general, la Canon 80D es maneja molt bé. En particular, per a usuaris avançats, la càmera és molt funcional i fàcil d’usar, donant una sensació de solidesa i disseny acurat. El sistema de menú de Canon segueix sent, al meu entendre, un dels millors que trobarà en una càmera avui en dia.
No obstant això, es pot dir que Canon és una mica massa confiat en el disseny de la 80D, ja que no hi ha tant espai per reprogramar els botons perquè s’ajustin a les seves necessitats tant com ens agradaria.

Canon EOS 80D vista superior
Canon EOS 80D vista superior

Hi ha algun detall amb la facilitat d’ús de la Canon 80D que val la pena assenyalar. Primer, la pantalla d’inclinació de la càmera gira cap a un costat, això fa que no hi ha tant espai per a col·locar els botons a la banda esquerra de la càmera. Per tant, els controls estan una mica atapeïts al costat dret i també a la part superior de la càmera. Això fa que sigui fàcil prémer el botó equivocat fins que no estàs familiaritzat amb la càmera. A més a més, tots els botons són idèntics, cosa que accentua el problema. Si no estàs familiaritzat instintivament amb el disseny de la 80D, és possible que hagis d’apartar l’ull del visor per assegurar-se de quin botó estàs pressionant.
També cal destacar que els botons no estan pensats per utilitzar-los amb guants i a l’hivern més d’un cop t’hauràs de treure els guants per poder-los activar.
En general, l’ergonomia d’aquesta càmera és molt bona, però no arriba a ser la millor de la seva classe. Així i tot, és una de les càmeres més barates del mercat actual que ofereix un disseny de control “professional”, i el resultat final és una càmera que supera el seu preu amb escreix.

Qualitat de construcció

La Canon 80D està ben construïda. El cos és de policarbonat / magnesi, cosa que fa que sigui relativament lleugera però alhora, se sent molt resistent a la mà. Això es deu en gran manera a la qualitat del material d’unió, així com a la naturalesa més corbada i personalitzada del cos de la càmera.
La Canon 80D està segellada contra el clima, i es nota. L’he utilitzat en condicions de molt de vent i sorra i cal destacar que la càmera ha sortit il·lesa.

Val la pena assenyalar que amb la pantalla LCD desplegable, la pols, la sorra, la brutícia, etc., es pot posar al compartiment de darrere de la pantalla amb força facilitat, i això pot ser un problema si no fem un bon manteniment de la nostra càmera. Si bé és veritat que això s’aplica a qualsevol càmera amb una pantalla articulada tan flexible, no només a la 80D.

Mecànicament, la frontissa de la pantalla LCD sembla estar bé i completament forta.
La pantalla de la 80D no és tan gran com altres en el mercat, però compensa les coses per ser de gran qualitat. La pantalla LCD és nítida, per descomptat, però també té una capacitat extraordinària per fer que les fotos es vegin excepcionalment bones quan les revises.

Canon EOS 80D vista frontal
Canon EOS 80D vista frontal
Enfocament automàtic

Abans de submergir-me massa en el rendiment de l’enfocament automàtic de la Canon 80D, val la pena assenyalar que la càmera té un gran avantatge sobre la majoria de les rèflex digitals en el mercat: inclou el sensor d’enfocament automàtic de detecció de fase de doble píxel en el sensor de Canon, el que ho fa molt suau i comparativament ràpid en live view. Encara que hereta la capacitat del Dual Pixel de la 70D, també afegeix la capacitat d’enfocar contínuament amb el mode Servo. Combinada amb la sensible pantalla tàctil de la 80D, aquesta capacitat és excel·lent per vídeos o preses de fotografies quan utilitzem la vista en viu.
No obstant això, si està fotografiant objectes que es mouen ràpidament, la visualització en viu no és la ideal. Encara que segueix els objecte en moviment notablement millor que altres càmeres DSLR del mercat, l’enfocament automàtic del visor segueix sent el més adequat.
Llavors, com es manté l’enfocament automàtic del visor de la 80D? La resposta és que funciona molt bé per a subjectes que no es mouen, fins i tot en entorns relativament foscos. Però no tan bé en objectes en moviment. Si la teva passió és la fotografia esportiva o la de naturalesa, et recomanaria la Canon 7D Mk II o la 6D Mk II.

La qualitat d’imatge

El sensor de 24 megapíxels de la 80D és capaç de capturar imatges que seran suficients per a qualsevol mida d’impressió raonable. Canon va obtenir alguns elogis en línia per les seves millores en el rendiment del soroll i el rang dinàmic amb aquesta nova generació de sensors. Aquesta millora és una bona notícia per als fotògrafs que han estat demanant a Canon un millor rendiment del sensor, ja que les càmeres anteriors de la companyia, ja que sempre s’han quedat enrere si les comparem amb Sony, Nikon i Fuji.
Em sento còmode fent servir la 80D fins a l’ISO 1600 en condicions quotidianes. No obstant això, és important assenyalar que, tot i les millores de Canon, la 80D encara no arriba al nivell de soroll i el rang dinàmic de càmeres comparables d’altres marques.

Rang dinàmic

Pel que fa al rang dinàmic, certament pot augmentar les ombres en les fotos un grau significatiu abans que les imatges siguin inutilitzables.
Finalment, parlem del color de Canon. Les fotos de la 80D es veuen millor que les d’una altra marca, fins i tot si ambdues es disparen en RAW i es processen en el mateix programari?

Això és subjectiu. Sense cap dubte, els colors de la 80D són diferents del que obtindrà amb un sensor Nikon, per exemple, però personalment no puc parlar per veure que un és intrínsecament millor que l’altre. Pel que fa als arxius RAW sense editar, m’inclino més als de Canon.

Càmera Canon EOS 80D + Sigma 17-50
Càmera Canon EOS 80D + Sigma 17-50
Resum: Pros i Contres

Si hagués de resumir la Canon 80D en una paraula, seria sòlida.
Aquesta càmera no és del seu segment, per exemple la Nikon D7500 la superen en termes d’enfocament automàtic i rendiment ISO, però també cal tenir en compte que la Canon 80D val uns 250€ menys que la Nikon D7500.
Potser és el disseny de menú que ja he dit que per mi el de Canon és dels millors, o potser pel disseny dels botons de nivell professional, o pot ser la pantalla LCD avançada i de gran qualitat. Potser és la qualitat de construcció i la sensació que transmet en tot moment. Qualsevol que sigui la raó, la Canon 80D es manté en un mercat molt competitiu i amb càmeres que sovint compten amb especificacions més altes.

Compraria la Canon 80D per a mi? Si, de fet l’he estat utilitzant un bon grapat de mesos. Per a un fotògraf professional que fa servir equip de Canon, aquesta és una gran càmera de suport per paisatges, viatges, retrats o bodegons.

Canon 80D Pros

• Sistema de menú fàcil d’usar.
• LCD amb bons colors.
• Les opcions d’inclinació i gir de la pantalla tàctil estan ben dissenyades.
• Les formes de configuració, són molt útils.
• Enfocament automàtic ràpid de doble píxel.
• L’enfocament automàtic funciona bé en condicions de poca llum, inclosa la visualització en viu.
• Millores en la qualitat d’imatge sobre les rèflex digitals més antigues de Canon.
• Qualitat de construcció i disseny del cos de la càmera.
• Lent kit d’alta qualitat de 18-55 mm (notablement millor que la de Nikon).
• Bon valor que redueix les rèflex digitals de la competència com la D7500.

Canon 80D Contres

• No es pot assignar un botó per obrir l’element superior a “El meu menú”.
• Difícil d’usar amb guants en comparació amb les rèflex digitals Nikon.
• Massa botons a la part superior dreta.
• L’autofocus de seguiment perd el seu subjecte amb relativa facilitat.
• Només disposa d’una ranura per targeta.
• No hi ha vídeo 4K.

En general, la Canon 80D és una càmera molt bona, i és una de les millors opcions de Canon fora de l’àrea professional. No obstant això, les deficiències que té en el rendiment de l’autofocus i la qualitat d’imatge a ISO alts, poden dissuadir alguns fotògrafs. Vols una càmera rèflex digital Canon? Si la resposta és afirmativa, la 80D és realment una excel·lent opció. Si no està segur, li recomano que analitzi detingudament les rèflex digitals de Nikon o les opcions sense mirall de Sony, Fuji i Olympus.

Aquesta pàgina s'ha visitat 163 vegades, 1 de les quals avui.

Leave a Reply