La meva història

Sempre prometo menys del que puc complir. Per això sempre compleixo.

Primer de tot, donar-te les gràcies per visitar la pàgina i estar llegint aquestes línies. Si has arribat fins aquí, és perquè alguna cosa t’ha agradat de les meves fotos i vols saber qui les ha fet. Tenint en compte que les fotos les fan les persones i no les càmeres, per tant, et parlaré una mica sobre mi.

Vaig néixer un calorós dia del setembre de 1978 a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Tota la meva infància i adolescència la vaig viure a la població baix empordanesa de Verges. Des de l’any 2008 que em vaig casar, visc a la ciutat que em va veure néixer, Girona.

Fotogràficament parlant, vaig realitzar els meus primers estudis de fotografia l’any 2002 amb un curs d’iniciació a la fotografia amb els amics de la fotografia de Torroella de Montgrí. L’any 2003 em vaig introduir al món del laboratori fent un curs de revelatge en blanc i negre també amb els amics de la fotografia de Torroella de Montgrí.

Més recentment he realitzat estudis a l’Escola ERAM de Salt. L’any 2016 un taller de fotografia nocturna al Cap de Creus. L’any 2017 primer el curs de “Foto 2” i tot seguit, el “Seminari de Fotografia Creativa”. Entre 2017 i 2018 he realitzat el “Diploma d’especialització en fotografia” avalat per la UdG.

La fotografia de retrat i la de paisatge, són les meves especialitats i amb les que més gaudeixo. Tant en foto urbana com de retrat, intento sempre transmetre les emocions i sentiments del moment.

L’aspecte que més valoro en qualsevol persona que es posi davant del meu objectiu és la seva mirada. El poder que tenim els éssers vius a través dels nostres ulls és impressionant. Amb ells podem expressar qualsevol estat d’ànim: por, dolor, felicitat, nostàlgia, tristesa, il·lusió … I tots sabem utilitzar-los de manera inconscient, el repte però està a expressar aquests sentiments de forma voluntària. Per això, la meva obsessió és aconseguir exterioritzar les sensacions més naturals dels meus models en cada sessió de fotos.

Treballar amb mi és molt fàcil. Sóc una persona oberta, xerraire i amb un gran sentit de l’humor.

Deixa’m proposar-te idees o explica’m tu les teves i arribarem a un acord perfecte per aconseguir uns resultats espectaculars.

Si ja has posat per a mi, no t’he d’explicar massa perquè ja ho has vist, però si no em coneixes i estàs pensant a fer-ho, has de saber el següent:

– No m’importa que vinguis acompanyada/t. És més, ho prefereixo!! Ara bé, si quan comencem la sessió et fa “tall” que el teu acompanyant estigui present, l’enviem a fer un cafè!
– No publico cap foto sense que abans sigui revisada i autoritzada per la/el model.
– Tinc clar on està el límit en el qual una foto fina esdevé vulgar. Mai trobaràs fotos vulgars en els meus treballs.
– No faig nus integrals.

L’única manera d’aconseguir una bona sessió és que tant el fotògraf com la/el model coneixem tots els detalls de la sessió amb antelació. Es tracta que el dia de la sessió tinguem les idees clares i ens concentrem en el que volem.

Per això, preparo les sessions de fotos a consciència. Necessito conèixer tots els detalls amb antelació i que el/la model també els conegui. És l’única manera d’aconseguir un bon resultat. No quedo amb ningú per improvisar … Això d’anar a fer unes fotos i “a veure què surt” no va amb mi. Si acceptes la meva forma de treballar, t’adonaràs que el dia de la sessió ho tindràs tot clar i només hauràs de concentrar-te en escoltar el que et demano i en dir-me el que tu vols. Les sessions les fem entre tots dos.

Treballar amb mi és molt fàcil. Sóc una persona oberta, xerraire i amb un gran sentit de l’humor. Incansable en el meu objectiu de reflectir amb les meves imatges el que hi ha fora i dins de cada persona, i no paro fins a aconseguir-ho. No m’importa matinar, que faci fred o calor, mullar-me o tacar-me per tal de fer una bona foto. A canvi, simplement demano el mateix.

Valoro a les persones pel que són i no pensis que demano un bon físic!! Si m’atreus pel que ets, entraràs a formar part de la gent que enriqueixen la meva vida i les teves fotos seran millors! De cadascuna de les persones que han posat per a mi, m’he emportat alguna cosa bona i segur que tu no seràs l’excepció.

Sóc puntual, no m’agrada canviar de plans a última hora, i sempre prometo menys del que puc complir. Per això sempre compleixo.

Si no ets formal en el que pactes o em deixes plantat el dia abans de la sessió, jo ho tradueixo en el fet que a tu el meu treball no t’importa gens!!! I així no arribaràs enlloc amb mi. No em fallis amb excuses poc creïbles.