10 Consells per iniciar-te a la fotografia.

Et sents perdut amb la càmera a les mans? ¿No saps molt bé com començar? Aquí van 10 consells que jo hauria agraït que algú em digués el dia que vaig començar.

Començar en alguna cosa no és fàcil i el més normal és caminar molt perdut. Com a primer vídeo temàtic dels que ens ocupa, els vull donar alguns consells que jo hagués agraït rebre el dia que vaig començar en fotografia.

 1. Aquest primer consell segurament és el més important de tots i és molt necessari que te’l posis al cap des d’ara mateix. Qui realitza la foto no és la càmera sinó el fotògraf. Amb això vull dir que no importa la càmera que tinguis. I si no tens càmera, utilitza la del mòbil (o cel·lular en alguns països de Llatinoamèrica). Però surt a fer fotos des d’ara mateix!
 2. Llegeix-te el manual d’instruccions. Si ja sé que pot ser molt avorrit, però és l’única forma de conèixer totes les funcions de la teva càmera.
 3. És molt important que t’estiguis formant contínuament. Ja sigui en una escola de la teva localitat o de forma autodidàctica per internet. Però no deixis mai d’aprendre. Algun dia ja faré un vídeo donant el meu punt de vista sobre el tema.
 4. Tothom ha hagut d’aprendre. No pensis mai que tu una foto no seràs mai capaç de fer-la. Si ara no et surt, no et preocupis i que no t’entri la frustració. Segueix practicant i veuràs com un dia et surt.
 5. El pilar principal de la fotografia és la llum. Així que no tens més remei que entendre-la i dominar-la. Quan ho facis, el ventall de creativitat que tindràs davant teu no tindrà límits.
 6. La composició és el segon pilar principal de la fotografia. Igual que la llum, cal conèixer les principals regles de composició. Un cop les coneguis ja decidiràs si les apliques o no, però cal conèixer-les.
 7. Dispara, dispara, dispara i no deixis mai de disparar. Recorda que la pràctica fa el mestre!
 8. Busca el teu estil (retrat, paisatge, producte) – Mira moltes fotografies i busca referents que et serveixin d’inspiració.
 9. Mostra les teves fotografies als altres. I accepta les crítiques (sempre que siguin amb respecte i de forma constructiva clar!)
 10. Analitza les teves fotos i busca els teus errors per no tornar-los a cometre.
 11. Gaudeix sempre.

Aquests són els meus primers 10 consells si t’estàs iniciant al món de la fotografia.

Per inspirar-te i animar-te, et deixo aquí algunes de les meves fotografies.

I tu, que consell donaries a la gent que està començant? T’animo que el deixis en els comentaris. I en el futur, faré una nova entrada amb tots els consells rebuts.

Aquesta pàgina s'ha visitat 43 vegades, 1 de les quals avui.
Previous PostNext Post

Leave a Reply